eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megbukott az évszázad csalója - az év internetes égései I.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes bukásaira. Elsőként az évszázad csalójának is nevezett brit John Darwin öt éve tűnt el egy kenus baleset után, ám most kiderült, feleségével csak a biztosítási pénzre pályáztak.

John Darwin 2002 márciusában szenvedett vízi balesetet kenujával a Hartlepool közelében lévő Seaton Carew-nál. A hatóságok akkor azt hitték, hogy belefulladt a vízbe, de a holttestet nem találták meg. Az 57 éves férfi december elején besétált egy londoni rendőrőrsre azzal, hogy nem emlékszik arra, eddig hol volt.

Később kiderült, hogy a férfi és felesége adósságaik miatt szánták rá magukat a biztosítási csalásra. Anne Darwin elismerte: amikor férje életbiztosításának kifizetéséért folyamodott, tudta, hogy John életben van, sőt, már vele élt. Amikor azonban a házaspár két fia látogatóba érkezett, a titkos folyosón átsurrant a szomszéd lakásba.

A férfi főként tévézéssel és internetezéssel töltötte a napjait, de besegített a házimunkába is. Álnéven még a választói névjegyzékbe is felvetette magát, hogy hitelkártyát és útlevelet igényelhessen.

A "halott" embernek útlevele is volt, előkerült ugyanis egy fotó, ami csaknem egy évvel ezelőtt készült Panamában, és amelyen feleségével együtt látható. A pár egyébként ezen is bukott le, hiszen miközben a teljes brit média azzal volt elfoglalva, hogy kitalálja: hol tölthette a férfi az elmúlt öt évet, egy vállalkozó kedvű háziasszony nemes egyszerűséggel beütötte egy internetes keresőbe az "anne, john, panama" szavakat, mire rögtön felugrott több tavaly júliusi, a párt ábrázoló kép is.

Ezzel megbukott a házaspár legerősebb érve is, mely szerint a férfi eltűnése óta egyáltalán nem találkoztak. Mindketten bíróság előtt felelnek majd tettükért.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×