eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb szexbotrány a seregben: "nem tudod, hogy mit hagysz ki"

Zaklató üzenetekkel bombázta a brit hadsereg egyik őrmestere az egyik leszbikus katonát, mert heteroszexuálissá akarta változtatni.

Munkaügyi pert kezdeményezett a brit hadsereg tüzérségének katonája, Kerry Fletcher, mert egy férfi őrmester leszbikussága ellenére szexuális ajánlatokat tett neki.

A 31 éves nőnek több zaklató üzenetet küldött az őrmester. Az egyikben azt írta: "egy igazi férfira lenne szükséged, olyanra, mint én", egy másikban pedig már konkrét ajánlatot tett, "én át tudnálak változtatni, nem tudod, hogy mit hagysz ki".

Az őrmester később egy hármas együttlére invitálta a nőt, ám Kerry Fletcher erre sem volt kapható.

A leeds-i tárgyaláson Kerry Fletcher kiemelte: leszbikussága miatt hátrányos megkülönböztetés érte a hadseregben. Hozzátette: először nem tudta, hogy mitévő legyen, mert félt visszautasítani a felettesét, de később barátai és partnere meggyőzték, hogy ez a helyes döntés.

A nő később kérte, hogy helyezzék át máshova, mert úgy vélte, a tisztek szenvedéssé változtatták az életét, miután kiderült, hogy visszautasította az egyik őrmester közeledését, és panaszt tett ellene.

A 31 éves nő már akkor sem titkolta, hogy leszbikus kapcsolata van, amikor belépett a hadseregbe.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×