INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

inforádió

budapest

császár-komjádi uszoda

felújítás

A vizes világbajnokságig több uszoda megújul

A vizes világbajnokságig több uszoda megújul

Infostart

Több fővárosi és vidéki uszodát újítanak fel idén a 2017-es világbajnokság kezdetéig. A Császár-Komjádi Sportuszodában várhatóan szeptemberben indulnak a munkálatok.

Hamarosan elkezdik a fővárosi uszodák felújítását. A Nemzeti Sportközpontok az InfoRádió megkeresésére közölte, a 2017-es vizes világbajnokság előtt elvégzik a Császár-Komjádi, a BVSC és a balatonfűzfői Balaton uszoda rekonstrukcióját is. Erről a közelmúltban döntött a kormány.

Az NSK közlése szerint a munkálatokra a jövő évi világbajnokság lebonyolítása mellett azért van szükség, hogy az úszók és a vízilabdázók megfelelő körülmények között készülhessenek a világversenyekre, továbbá zavartalan legyen az uszodákban zajló úszásoktatás.

Az NSK hangsúlyozta, a munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók olimpiára és világbajnokságra való felkészülését, továbbá a 2017-es vb időpontját is. Hozzátették, annak érdekében, hogy a beruházás a lehető legrövidebb idő alatt befejeződjön és a legkevesebb kellemetlenséggel járjon, ahol megoldható, ott a munkát több lépcsőben végzik el.

Ennek megfelelően nyáron újítják fel a beltéri medencéket, ez idő alatt használhatók lesznek a kültéri medencék, majd az átadásukat követően a téli időszakban végzik el a kültériek rekonstrukcióját, hogy a nyári időszakra újra megnyithassanak.

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, szeptemberben kezdődik a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása.

 „Nagyon alapos felújítást kap. Edzéshelyszín lesz a világbajnokság alatt a Komjádi uszoda, ezért 2016 szeptembere és 2017 tavasza között döntően a Palatinust kell használniuk az ott edző úszóknak és vízilabdázóknak, mert akkor zajlik majd a felújítás.”

 Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója kiemelte, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.

 „Vannak úszómedencéink, de nem kifejezetten uszodaként működünk. Kivétel a csillaghegyi strand, ahol a téli időszakban is fedett úszómedence van. Jó hír, hogy a Paskál és a Palatinus strandok a téliesítéssel egész évben nyitvatartó fürdővé alakulnak és mindkettőben lesz úszómedence is.”

 Az NSK most közölte azt is, hogy az uszoda-felújításokat végző cégeket közbeszerzési eljárások keretében választják ki, ez jelenleg is folyamatban van. Hozzátették: dolgoznak azon is, hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a közeljövőben tájékoztatják a sportolókat és a lakosságot.

Kapcsolódó hang

A vizes világbajnokságig több uszoda megújul
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018