eur:
404.24
usd:
373.93
bux:
74647.47
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Fire hose on fire truck,Firemen equipment.
Nyitókép: Visoot Uthairam/Getty Images

Tűz és füst miatt menekítették az embereket egy fővárosi szállodából

Kisebb tűz miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk a vendégeknek egy szállodát Budapest V. kerületében - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, az Apáczai Csere János utcában álló hotel konyhájában egy fatüzelésű kemence miatt keletkezett nagyobb füst.

Kiss Ádám, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta, a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, átvizsgálták és kiszellőztették az épületet. A szállodát 383-an hagyták el ideiglenesen.

Bár nem írják a Marriott szállodáról lehet szó, már csak a méretek alapján is.

Kórház

Közben arról is írnak, hogy tűz keletkezett a Városmajori kórház alagsorában, Budapest XII. kerületében. A helységben papír és berendezési tárgyak égtek, amit a fővárosi hivatásos tűzoltók eloltottak. Az épület egyes részei füsttel telítődtek, a rajok átvizsgálnak és szellőztetnek.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×