eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa
Young woman in bed suffering from cancer. Thoughtful woman battling with tumor looking out of window. Young patient with blue headscarf recovery in hospital on bed.
Nyitókép: Getty Images

Ígéret. nem söpri szőnyeg alá az egészségügy a betegek visszajelzéseit

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton.

Rétvári Bence a tárca által eljuttatott közleményében az áll, hogy az alkalmazást használók számára a járóbeteg szakrendelésről való távozás és a leletezés lezárása után azonnal, automatikusan felugrik egy kérdőív.

Ebben öt szempont szerint lehet értékelni az ellátást: az orvosi ellátás megfelelősége, az egészségügyi személyzet hozzáállása, az időpontfoglalás folyamata, az intézményi tájékoztatás, illetve az intézmény tisztasága; értékelni 1-től 5-ig tartó skálán lehet - fejtette ki.

A beteg továbbá azt is vissza tudja jelezni, hogy az ambuláns lapon rögzített ellátásokat teljes egészében megkapta-e - közölte Rétvári Bence, hozzátéve, hogy az elégedettségi kérdőív anonim; a visszajelzések segítenek az egészségügyi ellátás további javításában.

A közlemény szerint az EgészségAblak alkalmazást már több mint 3 millióan töltötték le, és népszerűségét jól mutatja, hogy havonta több millió leletet és egyéb egészségügyi dokumentumot töltenek le rajta keresztül a felhasználók.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nyár óta az EgészségAblak alkalmazásban és a 1812-es EgészségVonalon keresztül is lehet időpontot foglalni országszerte a járóbeteg-szakrendelésekre.

Most már a mobilja segítségével bárki könnyen, gyorsan és egyszerűen tud időpontot foglalni hónapról hónapra egyre több szakrendelésre - tette hozzá az államtitkár.

A legtöbb időpontfoglalás eddig bőrgyógyászatra, szemészetre, valamint fül-orr-gégegyógyászati szakrendelésekre történt, és jelenleg is több százezer szabad időpont foglalható az EgészségAblak alkalmazással - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×