eur:
399.68
usd:
364.3
bux:
74251.22
2024. október 8. kedd Koppány
Nyitókép: Budapest Airport

A kormány úgy véli, nincs szükség azonnali zajcsökkentő intézkedésekre a Liszt Ferenc Repülőtérnél

Fónagy János szerint már a fel- és leszállási eljárásokkor figyelembe vették, hogy a lakott területeket a lehető legkevesebb zaj- és károsanyag-szennyezés érje.

Jámbor András országgyűlési képviselő még szeptemberben írásban érdeklődött arról, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmának tervezett bővítése milyen mértékű további zajterheléssel jár, és hogyan tervezik azt kezelni - írja a hvg.hu. A kérdést Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterhez intézte, de végül Fónagy János miniszterhelyettes válaszolt. Azt írta:

amikor kialakították a fel- és leszállási eljárásokat, figyelembe vették, hogy a lakott területek lehetőség szerinti elkerülésével és a folyamatos emelkedés biztosításával csökkentsék a lakossági érintettséget és a károsanyag-kibocsátást.

Azt is hozzátette: a zajmonitorrendszer által mért légi közlekedési zajterhelést a légügyi hatóság folyamatosan ellenőrzi.

"Tekintettel arra, hogy az említett kerületekben nincs zajhatárérték-túllépés, illetve a Budapest feletti repülési eljárások kialakításánál a forgalom biztonságos lebonyolítása mellett a lakossági érintettség minimalizálását vették figyelembe, jelenleg nem indokolt azonnali zajcsökkentő intézkedés végrehajtása. A kormány a repülőtér új üzemeltetőjével együttműködve arra törekszik, hogy a helyi lakosságot minél kisebb zajterhelés érje" - zárta válaszát a miniszterhelyettes.

A lap hozzáteszi, a 444.hu júliusban azt írta, Zuglóban nagyon magas a zajszennyezettség, a reptér magyarázata szerint viszont a széljárás, az orosz-ukrán háború, a foci-Eb és a nyári menetrend okozta a szokásosnál durvább hangzavart.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagyot fordult a világ, retteghetnek a kötvénybefektetők

Nagyot fordult a világ, retteghetnek a kötvénybefektetők

Az elmúlt hetekben nagyot emelkedtek a fejlett és fejlődő kötvénypiaci hozamok éppen egy olyan helyzetben, amikor már mindenki legyőzöttnek tekintette az inflációt, és a növekedés került középpontba. Vajon ez csak egyszeri fellángolás, vagy új kötvénypiaci trendek indultak el globálisan és hazánkban is? Mutatjuk az okokat és a lehetőségeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 16:55
×
×
×
×