eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Eleven Center
Nyitókép: Facebook / Eleven Center

Újabb helyen szűnik meg az ingyenes parkolás Budapesten

Ezúttal az újbudai Eleven Center hozott drasztikus döntést: a parkolója október elejétől csak díjfizetés ellenében lesz használható.

Október elsejétől fizetőssé válik az Eleven Center parkolója. A hírt a bevásárlóközpont közösségi oldalán jelentették be. Hozzátették, hogy az addig tartó próbaüzem alatt továbbra is díjmentesen parkolhatnak az Eleven Centerbe érkezők járműveikkel.

Az első óra parkolás mindenki számára ingyenes, a második óra bruttó 250 forint, a harmadik órától minden megkezdett óra bruttó 300 forint lesz.

A lépéssel az áruház azokat az autósokat próbálja távol tartani, akik P+R parkolóként használták a vásárlóknak fenntartott helyeket. Az economx.hu felidézte, hogy az áruházláncok már évek óta harcolnak azért, hogy a vevőiket nem szorítsák ki a csak parkolót kereső autósok. Gyakran előfordul, hogy amikor egy önkormányzat az áruház környékét fizető övezetté nyilvánítja, akkor a környék lakói és vendégeik az áruházak parkolóit kezdik el használni parkolás céljára annak érdekében, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetniük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×