eur:
397.03
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pexels.com

Ígéretet tett a CCC, fellélegezhet

Számos esetben több különböző árat jelenítettek meg egyszerre, ezzel gátolták a fogyasztók tudatos döntéshozatalát.

A CCC Kft. vállalta, hogy átláthatóbban tünteti fel az árait, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa így lezárta a társaság elleni eljárást – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

A hivatal 2023 nyarán kezdeményezett eljárást három ruha- és cipőkereskedelmi webáruház, a CCC, az Answear és az About You üzemeltetőivel szemben, mert feltehetően jogsértő módon tüntették fel az akciósként hirdetett termékeik árait. Számos esetben több különböző árat jelenítettek meg egyszerre, ezzel gátolták a fogyasztók tudatos döntéshozatalát - írták.

A közlemény szerint az akciók és kedvezmények mértékének egyértelmű ismertetése fontos elvárás, mert a vásárló ezek tudatában ítélheti meg az akciók keretében kínált előnyöket.

A CCC vállalta, hogy csak az aktuális kedvezményes árat, valamint az árrendeletben előírt, vagyis az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb árát tünteti föl. A GVH úgy ítélte meg, hogy a cég vállaláscsomagja orvosolja a felmerült problémákat, az ügyükben se jogsértést, se annak hiányát nem állapították meg.

A másik két társaság ügyében a közlemény szerint még tart a vizsgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×