eur:
396.9
usd:
359.55
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Járási Ildikó

A Ferenczy Noémi-díjas tűzzománc iparművész 71 éves volt.

A zaol.hu összefoglalta művészi pályafutását. Eszerint Járási Ildikó Nagykanizsán született, majd 1975-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem földrajz-rajz tanári szakán, azóta foglalkozott tűzzománccal.

1983 óta tagja volt a Magyar Alkotóművészek Egyesületének, a Magyar Országos Ötvösművészek Egyesületének, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének és a Kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Egyesületnek. 2005 óta tagja a Coburgi E.V. Művészeti Egyesületnek.

Számos önálló kiállítással szerepelt: Budapest, Győr, Sopron, Kecskemét, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Debrecen, Miskolc, Pécs, Tokaj, Kőszeg. De külföldön Pozsony, Eszék, Szabadka, Németország és Ausztria több városában.

Több munkája van köz- és magántulajdonban.

Élete során több helyi, megyei és országos elismerésben részesült: Nagykanizsai Város Kultúrájáért, 2000, Zala megyei Közgyűlés Alkotói díja, 2003, Nemzetközi Email Biennálé (Coburg, Németország, 1987) első helyezés. A kiemelkedő munkásságáért 2022-ben Ferenczy Noémi-díjat kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Az NGM új KKV államtitkárától tudtunk meg részleteket az őszi gazdasági akciótervről

Az NGM új KKV államtitkárától tudtunk meg részleteket az őszi gazdasági akciótervről

Új államtitkárság jön létre a Nemzetgazdasági Minisztériumban szeptember közepétől, amelyet Szabados Richárd fog vezetni. A Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség éléről érkező szakemberrel az új egység céljairól és feladatairól beszélgettünk részletesen, különösen a kormány által már belengetett, ősszel várható, vállalatokat célzó gazdasági akciótervről. Elmondása szerint a csomag több elemből áll majd, és jelentősen támogatni fogja a beruházások ösztönzését, az exportképes vállalatokat, de tőkeemelési programmal, valamint - az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatási forma mintájára - eszközberuházási programmal is készül az NGM.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×