eur:
392.97
usd:
354.21
bux:
72785.09
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak sajtónyilvános újraszámlálása a Nemzeti Választási Irodában 2024. június 14-én. A Nemzeti Választási Bizottság június 12-i ülésén rendelte el a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. A bizottság döntésében arra hivatkozott, a bizonyítékok alapján alappal merülhet fel, hogy nagy számban vannak olyan érvénytelennek nyilvánított szavazatok, amelyeket a választási eljárásról szóló törvény rendelkezése szerint érvényesnek kell tekinteni. Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt az újraszámolás.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezen a két településen lesz a hétvégén választás

Zala vármegyében lesz mindkét voksolás.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Zala vármegyei Zalakomárban és Zalaboldogfán, mert a június 9-ei általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között.

A júniusi választáson Zalakomárban hat polgármesterjelölt indult, az első helyen végzett Horváth Zoltán és Baranyi Attila egyaránt 381-381 szavazatot kapott. A vasárnapi időközi voksoláson három független jelöltre lehet szavazni: Baranyi Attila és Horváth Zoltán mellett Kuti Bálint Józsefre, aki júniusban 287 szavazatot kapott. A választói névjegyzékben 2259-en szerepelnek.

Zalaboldogfán júniusban három független jelölt indult, a legtöbb, 86-86 voksot Tóthné Toldi Alexandra és Egyed Zsófia Judit kapta. A vasárnapi időközi polgármester-választáson rajtuk kívül indul még Pap Sándor. A névjegyzékben 309-en szerepelnek.

A Nemzeti Választási Iroda összesítése szerint ősszel 20 településen rendeznek időközi választást azért, mert a polgármesterjelöltek vagy az első helyen végzett egyéni választókerületi jelöltek között szavazategyenlőség alakult ki a június 9-ei választáson.

A Vas vármegyei Bozsokon azért lesz időközi választás, mert júniusban polgármester- és képviselőjelöltek hiányában elmaradt a választás, a Zala vármegyei Pakodon pedig kevesebb jelölt indult az egyéni listás választáson, mint ahány képviselőt választhattak volna. Emellett már több időközi választást is kitűztek a helyi választási bizottságok lemondás, illetve haláleset miatt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: nemzetbiztonsági érdekeket sérthetett meg az Amerikában lekapcsolt magyar rádiócsempész

Kis-Benedek József: nemzetbiztonsági érdekeket sérthetett meg az Amerikában lekapcsolt magyar rádiócsempész

Több amerikai hatóság és szerv is folyamatosan figyeli a védett technológiai eszközök továbbadását, csempészését, és egy ilyen akció keretében vették őrizetbe azt a magyar férfit is, aki társaival 200 amerikai katonai rádiókommunikációs eszközt akart Oroszországba juttatni – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő. Az MTA doktora hozzátette: érthető az amerikaiak határozott fellépése, mert az ilyen esetekben akár szenzitív adatok is az ellenérdekelt fél birtokába kerülhetnek.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 29. 10:13
×
×
×
×