eur:
394.99
usd:
353.3
bux:
73283.23
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Diák a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a zalaegerszegi Báthory István Technikumban 2024. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Ősszel is lehet ám érettségizni - részletek

Az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát tehetnek.

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az október-novemberi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfő reggel közleményben az MTI-vel.

Azt írták, az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát tehetnek.

A közlemény szerint az érettségi vizsgákat a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, és a jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

Mint írták, 2024-ben az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-től november 22-ig tart. Az írásbeli vizsgákat október 11-25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 7. és 11., a középszintű szóbeli vizsgák november 18. és 22. között lesznek.

Az érettségi vizsgákkal kapcsolatos további információk az OH honlapján olvashatók - tudatta a hivatal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Drónokkal támadta egymást Oroszország és Ukrajna, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Drónokkal támadta egymást Oroszország és Ukrajna, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Hétfőre virradóra Oroszország dróntámadást intézett az ukrán főváros és több ukrán terület ellen. Ukrán közlések szerint több mint 10 drónt lelőttek a kijevi régió felett, előzetes információk szerint károk és sérültek nincsenek. Hétfőn reggel egész Ukrajna területén légiriadó volt, miközben Ukrajna maga is dróntámadást intézett Oroszország ellen: Szaratov városában egy ember súlyosan megsérült a lezuhanó roncsoktól, amelyek egy lakóházra estek. Engelszben – ahol egy fontos katonai légibázis is található – szintén megrongálódott egy lakóház. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette, az ukrán erők 3 kilométert haladtak előre Oroszország Kurszki területén, és elfoglaltak újabb két települést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×