eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A párt logójával ellátott szavazóurnák a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusán a Villányi úti Konferenciaközpontban 2016. június 25-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Utolsó nagy ingatlanától is megvált az MSZP

A több mint 6800 négyzetméteres telken álló Villányi úti pártházból diákszálló lesz.

Eladta a Villányi úti székházat a Magyar Szocialista Párthoz (MSZP) köthető Szociális Demokráciáért Alapítvány - írja az rtl.hu. A 6828 négyzetméteres telken található ingatlant – amelyben az Edutus Egyetem is működött – az a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt RFR Ingatlanalap vásárolta meg, amely a Concorde Csoport tagjaként jött létre erre a projektre idén februárban.

A márciusi tranzakció vételáráról az MSZP és a Recorde Alapkezelő sem adott tájékoztatást üzleti titokra hivatkozva, de a párt állítása szerint független értékbecsléssel állapították meg a kért összeget.

A portál a földhivatali papírokra hivatkozva azt írta, az ingatlant a tranzakciót megelőzően jelentős összegű jelzálog terhelte: 2020-ban 400 millió forintot, 2022-ben 250 millió forintot, 2023-ban pedig 200 millió forintot jegyeztetett be a Leisztinger Tamáshoz köthető Kreditor Zrt.

Kutas Gábor, a Recorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy szakmai befektetőként vásárolták meg az épületet, amelyben funkcióváltás után 144 férőhelyes és 72 szobás diákszállót, valamint irodákat alakítanak ki.

A fejlesztő tájékoztatása szerint az átalakítással szeptemberben végeznek is, a kollégium a Móricz Student Living nevet kapja majd, üzemeltetője pedig a Forestay Group lesz, amely több egyetemmel is tárgyal a szobák hasznosításáról, de közvetlen kapcsolatban is áll külföldi diákokkal. A látványterveket várhatóan a jövő héten mutatják be.

A tulajdonosi jogokkal rendelkező alapítvány több hónapig tartó, meghívásos versenyeztetési eljárás során adta el a Villányi út 11-13. szám alatti ingatlant.

Az eljárás első fordulójában 11 érdeklődő jelezte szándékát az ingatlan megvásárlására, közülük hatan adtak írásos ajánlatot is. Ezután a két legmagasabb ajánlatot tevő pályázóval folytatták a tárgyalásokat.

Az MSZP a rendszerváltás után több száz ingatlan tulajdonával rendelkezett az MSZMP jogutódjaként, azonban azóta ez a vagyon drasztikusan lecsökkent. A legértékesebbek közül eladták például a Köztársaság téri, valamint a Jókai utcai központi épületet is, és értékesítettek pesti és vidéki pártirodákat is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×