eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
A Sándor-palota által közzétett képen Sulyok Tamás köztársasági elnök (b2) fogadja II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát (j) a Sándor-palotában 2024. június 25-én. Mellettük Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (b4).
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Különleges küldöttség járt a Sándor-palotában

Sulyok Tamás köztársasági elnök az Antiochiai Szír Ortodox Egyház pátriárkáját, II. Efrém Ignácot fogadta a Sándor-palotában.

Az államfő a Sándor-palota honlapján olvasható közlemény szerint a megbeszélés során hangsúlyozta: Magyarországnak kiemelt feladata a világ keresztény közösségeinek támogatása, és a Hungary Helps Program jóvoltából számos területen segíti a keresztény egyházi és vallási szervezeteket is.

Sulyok Tamás kijelentette, hogy személyesen is igen fontosnak tartja a közösségi vallásgyakorlást, és a szerzetesi lét támogatását.

A magyar államfő és II. Efrém Ignác pátriárka közös ügynek tekinti a szíriai és közel-keleti keresztény közösségek védelmét és támogatását - írták, hozzáfűzve, hogy Magyarország sokszor segített az ottani egyháznak a természeti csapások idején, valamint oktatási, kulturális és vallási fejlesztésekben.

Sulyok Tamás úgy fogalmazott, csak egymás szeretete és megértése hozhat megoldást. Hozzátette: „a mi hitünk alapján a békén kívül nem tudunk mást támogatni” – áll a Sándor-palota közleményében.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×