eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Fidesz-KDNP választási fórumán Aszódon 2024. május 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lázár János: országszerte felül kellene vizsgálni a helyi iparűzési adó felhasználását

Az építési és közlekedési miniszter szerint nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassák a polgármesterek.

Lázár János szerint az önkormányzatok helyi iparűzési adójának felhasználását országszerte felül kell vizsgálni. Az építési és közlekedési miniszter a hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös nevező című műsorában elmondta: megengedhetetlen, hogy egy városvezetés a helyi vállalkozók adóját mulatságokra, sörfesztiválokra, evésre, ivásra és kampányra költse. Mint fogalmazott, az ország és Hódmezővásárhely érdeke is az, hogy az adót az iskolák, óvodák, bölcsődék vagy kórházak fejlesztésére fordítsák.

A tárcavezető közölte: a helyi iparűzési adó megreformálására tesz javaslatot a kormánynak. Elmondása szerint többen is, „nem is akárkik”, támogatják az elképzelését. Úgy véli,

az egész országban felülvizsgálatra szorul a rendszer.

A miniszter szerint az említett önkormányzati tulajdonú intézmények megérdemelnek minden támogatást.

Hozzátette: az iparűzési adóból befolyó összegeket ezeken kívül még például munkahelyteremtésre, az ipari parkok fejlesztésére, utak vagy járdák építésére kellene felhasználni. Mint mondta, „zsákutcának” tekinti, hogy egyes településeken mulatozásra vagy politikai célokra költik a helyi vállalkozók, munkaadók pénzét.

Lázár János elmondta: egyáltalán nem az a célja, hogy ellehetetlenítse az emberek szórakozási lehetőségeit, de szerinte ezeknek a rendezvényeknek, programoknak a forrásait a helyi közösségeknek kell előteremteniük. „Nem azért fizetnek adót a vállalkozók és a munkaadók, hogy azt elmulassa a polgármester. Ennek véget fogunk vetni!” – ígérte meg az építési és közlekedési miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×