eur:
396.52
usd:
370.82
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője kérdést tesz fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tordai Bence kilépett a Párbeszédből

A párt egyik alapítója azzal indokolta a döntését, hogy nem ért egyet a DK-val és az MSZP-vel kötött szövetséggel.

A politikus Facebook-bejegyzésében közölte, hogy kilép abból a pártból, amelynek egyik alapítója. Mint írja, a döntést már korábban meghozta, és csak azért a voksolás után teszi közzé, mert nem akarta, hogy ezzel ártson Karácsony Gergelynek, hiszen a főpolgármester kampányában ő is részt vett.

"Az EP-kampányban azonban nem tudtam együtt menni a Párbeszéddel: meggyőződésem, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt. Feladása azoknak a céloknak, elveknek és értékeknek, amik mentén létrehoztuk tizenegy évvel ezelőtt ezt a pártot. Ezért a közös listát nemcsak a kampányban, de még a szavazatommal sem tudtam támogatni. Ha pedig az ember nem tud jó szívvel a saját pártjára szavazni, abból le kell vonnia a konzekvenciát" - hangoztatja Tordai Bence.

Majd hosszasan ismerteti mindazokat az elveket és célokat, amelyek alapján és amelyek érdekében a Párbeszédet létrehozták. Megírja, hogy idővel a pártvezetés többi tagja meghátrált a zöld célokért való küzdelem előtt. Úgy fogalmaz, "azért lépek ki a Párbeszédből, mert ok nélkül feladta az önállóságát: matrica lett a DK bukósisakján."

A politikus Facebook bejegyzésében sajnálattal állapítja meg, hogy a Párbeszéd egyre inkább betagozódik a DK alá és ezzel "végképp alkalmatlanná vált a zöld ügy szolgálatára, ezért kell fájó szívvel otthagynom eddigi politikai otthonomat."

Szerinte. "Ma a zöld politikának nincs hathatós és hiteles képviselete Magyarországon: a két zöld párt egyike a Fidesz, másik a a DK uszályába került. A zöld ügy ennél többet érdemel, és én azon fogok dolgozni, hogy középtávon felépüljön az eredményes zöld politika szervezeti bázisa."

A kilépés ellenére Tordai Bence azt írja, hogy nem akar felhagyni a politizálással. "Én a továbbiakban nem egy pártot, hanem őket, a zöld ügyet és a választókerületemben élő budai polgárokat szeretném képviselni."

Címlapról ajánljuk

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×