eur:
396.54
usd:
369.69
bux:
70315.81
2024. június 20. csütörtök Rafael
Nyitókép: Balatoni Hajózási Zrt.

Megváltozik a balatoni közlekedés – mutatjuk, hogyan

A balatoni hajózási előszezon június 1-jén kezdődik és július 5-ig tart, hétvégenként már minden kikötőből indulnak járatok, a kiemeltekből hétköznapokon is.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahar) közleménye szerint a több mint hatmilliárd forintos hazai támogatásból megvalósult flottabővítésnek köszönhetően az előszezonban gyakrabban közlekedhetnek a hajójáratok. Naponta indulnak menetrend szerinti hajók Badacsonyból, Balatonföldvárról, Balatonfüredről, Fonyódról, Siófokról, Tihanyból és Tihanyrévből.

Az előszezonban Fonyód és Badacsony között mindkét irányból napi 9 hajót indít a Bahart, míg Siófok és az északi part települései között hétfőtől csütörtökig irányonként 7, pénteken és hétvégén pedig irányonként 9 járat áll az utasok rendelkezésére.

Az északi és déli part között átkelő járatokon nagy kerékpáros kapacitású hajók teljesítenek szolgálatot. A kerékpáros turizmust a kikötőkbe tett extra kerékpártárolókkal is segítik. Sétahajókat 8 kikötőből indít a társaság az előszezonban.

Balatoni Hajózási Zrt.
Balatoni Hajózási Zrt.

Bővült a kedvezmények köre az idei szezonban. Balatonboglár és Révfülöp között 25 százalékkal olcsóbb a retúrjegy annak, aki körutat tesz kiszállás nélkül. A menetrendi hajókon ismert kedvezményes családi jegytípust kiterjesztik a séta- és gyerekhajós programokra is. A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak.

A hajózási társaság beszámolt arról is, hogy kiemelkedő volt a forgalom a májusi ünnepnapokon a járatain. Május elsején közel 9 ezren utaztak komppal, és 9800-an menetrendi hajókkal. A pünkösdi hosszú hétvégén a kompok 14 500 utast, több mint 3500 gépjárművet, és rekordszámú, mintegy 2900 kerékpárt szállítottak. A menetrendi járatokra közel 7900-an, sétahajókra közel 2300-an szálltak fel. A biciklisek között a legnépszerűbbnek a Fonyód–Badacsony közötti járat bizonyult, amelyen az ünnepi hétvégén 1250 kerékpáros utazott.

A kompok június 20-ig Szántód felől 7.00-21.00 óra között, Tihany felől 7.15 és 21.15 óra között indulnak félóránként, nagy forgalom esetén pedig folyamatosan járnak – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Magyar Péter hangfelvételei: az ügyészség megszüntette mind a három nyomozást

A Központi Nyomozó Főügyészség beszámolt arról, hogy hol tart a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás. Kiderült: átfogó, alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat után megszüntették a nyomozást. A határozattal szemben felülbírálati indítvány benyújtásának van helye.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Belepiszkál az állam a befektetési alapokba – Pár nap, és élesedik az új szabály

Belepiszkál az állam a befektetési alapokba – Pár nap, és élesedik az új szabály

Az elmúlt hónapokban újabb kormányzati tervek, majd konkrét rendelet látott napvilágot arra vonatkozóan, hogyan lehetne (ismét) megreformálni a befektetési alapok piacát. Az indoklás szerint mindez az átláthatóságot és a befektetők érdekét képviseli, de sok tisztázatlan kérdés maradt, amelyre csak részben kaptak válaszokat az alapkezelők. Megkérdeztük az NGM-et és az MNB-t, mire számíthat a befektetési szakma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×