eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Váratlan bejelentés: szokatlan időpontban lesz árváltozás a benzinkutakon

Hétfőtől olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj ára viszont nem változik.

Hétfőn tovább csökken a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára, amiért literenként bruttó három forinttal fizethetünk majd kevesebbet a kutakon. A gázolaj ára viszont nem változik – írja a holtankoljak.hu.

Június 3-ától így a következőképpen alakulhatnak az átlagárak a hazai töltőállomásokon:

  • 95-ös benzin: 597 forint/liter,
  • gázolaj: 603 forint/liter.

Mivel a portál átlagárakat közöl, ettől eltérő árakkal is találkozhatunk a benzinkutakon, nem kizárt még az sem, hogy mindkét üzemanyagtípus esetében 600 forintnál kevesebbet kell fizetni hétfőtől.

A héten már másodszor jelentenek be árcsökkenést, legutóbb szerdán ugyancsak a benzin lett olcsóbb, akkor négy forinttal, a gázolaj literenkénti ára viszont akkor sem változott.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a héten arról beszélt egy konferencián, hogy a magyar üzemanyagárak már a régiós átlagár alatt vannak. „Az elektromos autók piacán fog múlni az európai gazdaság sikere“ – jelentette ki, hozzátéve, hogy ennek hatalmas szerepe lesz a magyar gazdaságban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×