eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Close up photo of a businessman driving a car
Nyitókép: Geber86/Getty Images

Az autósokat érintő terveikről faggatták a főpolgármester-jelölteket

A Magyar Autóklub 14 kérdéssel fordult a főpolgármester-jelöltekhez a főváros közlekedésszervezési terveiről.

Kérdéseire a Magyar Autóklub három aspiránstól kapott választ, a beérkezés sorrendjében: Vitézy Dávidtól, Karácsony Gergelytől és Szentkirályi Alexandrától. A kérdéseket és a válaszok szövegét változtatás nélkül közzéadták a Magyar Autóklub honlapján és az Autósélet blogon. A válaszok nem közvetlenül összevethetőek, mivel a jelöltek többnyire nem konkrétan a feltett kérdésekre válaszoltak.

A szervezet közleménye szerint Karácsony Gergely és Vitézy Dávid álláspontjában a város humanizálási szempontjai az elsődlegesek, de autós fejlesztési célok is megjelennek, így például új Duna-hidak építése. Vitézy inkább a P+R kapacitások fejlesztését, Karácsony a "körgyűrű bezárását" támogatja. Szentkirályi Alexandra rögzíti, hogy változás szükséges a közlekedéspolitikában is, az elmaradt fejlesztéseket nem lehet tiltásokkal pótolni.

Az alsó rakpart lezárására vonatkozóan a jelöltek részéről három, különböző alternatíva ismert, de ezeket részletesen a válaszokban nem fejtették ki.

A Magyar Autóklub hangsúlyozza, hogy támogatja a fokozatos zöldítési és humanizálási törekvéseket, de elengedhetetlennek tartja a hatásvizsgálatokat, a szakmai elemzést és a társadalmi vitát a szükséges feltételek, például a hiányzó P+R parkolók és külső, elkerülő közúti gyűrűk, legfőképpen pedig a város működőképességének biztosítása mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×