eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Pixabay

Találtak Budapesten egy körforgalmat, ahol nem érvényesek a KRESZ szabályai

A Wekerle-telepen található Kós Károly tér különleges hely.

Körforgalomban és körforgalmú úton nem szabad tolatni, megfordulni, szintén tilos – a forgalmi okot kivéve – megállni és várakozni, vagyis parkolni a KRESZ szerint. A vonatkozó rendelet szerint a várakozás 20 vagy 39 ezer forintos bírsággal járhat. Ehhez képest a budapesti Wekerle-telepen lévő Kós Károly téren más a helyzet – írja a Totalcar.

A térre való behajtás előtt az utcasarkokon ott vannak a körforgalmat jelző táblák, a téren, a körforgalomban azonban felfestett szabályos várakozásra, megállásra kínálkozó parkolóhelyek találhatóak és buszmegálló is van. A parkoló autókat pedig nem büntetik.

Egy autósiskola oktatója elmondta, hogy a Kós Károly téren arra kérte a vizsgabiztos a vizsgázót, hogy parkoljon le az egyik kijelölt helyre, egyúttal megkérdezte, miért furfangos utasítás ez. A vizsgázó tudta a megfelelő választ, mondta a vizsgáztatónak, hogy bár a körforgalomban nem szabad leparkolnia, itt a Kós Károly téren mégis működik a dolog. A tanuló átment a vizsgán, a vizsgabiztos pedig jelezte, hogy enélkül is ment volna a dolog. Tudomása szerint ez a körforgalom az egyetlen kivétel.

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×