eur:
386.04
usd:
355.54
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely sok százezer embert küldött el a fenébe

Vitézy Dávid szerint a szolidaritás mindenkinek jár, nemcsak a hajléktalanoknak.

Facebook-oldalán reagált Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek a Republikon Intézet rendezvényén tett kijelentésére. A főpolgármester a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javalslatával kapcsolatban úgy fogalmazott: „amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe”.

„Karácsony Gergely valójában nem engem küldött el a fenébe, hanem a budapesti tömegközlekedést naponta használó sok százezer embert, akik rendezett és tiszta viszonyokat szeretnének a járatokon” – reagált Karácsony Gergely szavaira Vitézy Dávid a bejegyzésében.

„Budapesten a szolidaritás mindenkinek jár. Nem csak a hajléktalanoknak, de azoknak a busz- és villamosvezetőknek is, akiknek érdemi segítség nélkül kellene rendet tartani a járatokon. Azoknak a takarítóknak, akik mások testnedveit mossák ki az üléshuzatokból. Azoknak az utasoknak, akik messziről bűzlő embereket kerülgetnek a villamoson, miközben munkahelyükre tartanak. Azoknak a szülőknek, akik félnek elengedni gyerekeiket az iskolába, mert beállt hordák zaklatják őket. És természetesen jár azoknak is, akik magatehetetlen állapotba kerülnek. De a segítségnek a szociális ellátórendszerben vagy addiktológiai intézményekben van helye, nem pedig a budapestiek százezrei által használt járatok ülésein” – tette hozzá.

„A budapestiek véleménye egyértelmű: egy friss kutatás szerint a fővárosiak 83 százaléka szerint szükség van a főpolgármesteri programom kulcselemeként bejelentett BKK-rendészetre. Ha megkapom a budapestiek bizalmát, azonnal munkához is látunk – mert minden budapesti megérdemli a tiszta és biztonságos utazási körülményeket a közösségi közlekedésen” – írta főpolgármester-jelölt.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×