eur:
385.29
usd:
354.42
bux:
68343.99
2024. május 21. kedd Konstantin
A Sándor-palota által közreadott képen Sulyok Tamás köztársasági elnök beszél az Andrzej Duda lengyel államfővel a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón a lengyelországi Ószandecen (Stary Sacz) 2024. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Érdi Róbert

Ferenc pápával találkozik Sulyok Tamás

A köztársasági elnök csütörtökön személyesen látogatja meg Ferenc pápát, jelentette be szerdán Facebook-oldalán a köztársasági elnök.

Sulyok Tamás a Facebookon a keresztségben kapott neve napja alkalmából (Jorge Mario Bergoglio), Sárkányölő Szent György emléknapján köszöntötte Ferenc pápát.

Legutóbb magyar államfő tavaly nyáron járt a Szentatyánál: Novák Katalint augusztus 25-én egy négyszemközti audiencián fogadta a katolikus egyház feje.

A Blikk közben azt írta, hogy a köztársasági elnök három ajándékot visz a katolikus egyházfőnek: a középkori magyar történelmet és királyainkat bemutató Képes Krónika egy díszmásolati példányát, egy matyó hímzéssel ellátott, hófehér alapú, arany mintázatú oltárterítőt, illetve egy a feltámadás, az újjászületés és a termékenység szimbólumaként számon tartott hímes húsvéti tojást.

A kézzel díszített remekműveket, amelyek felajánlásként érkeztek az alkotóktól, különleges díszdobozban szállítják.

A lap szerint a tervek szerint Sulyok mintegy másfél órát tölt Ferenc pápa társaságában. A négyszemközti audiencia után együtt fogadják a Nemzeti Zarándoklat magyar tagjait is, valamint szentmise is lesz értük a Szent Péter-bazilikában, amelyet Erdő Péter bíboros mutat majd be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×