eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
White Clouds in a Turquoise Blue Sky.
Nyitókép: Sanja Baljkas / Getty Images

A melegedés előtt még kapunk egy kis esőt - időjárás-jelentés

Az előrejelzések szerint a hétvégére már enyhébb idő várható és megindul a lassú melegedés.

Időjárási helyzet Európában:

Több kisebb ciklont is megfigyelhetünk jelenleg a kontinens felett, ezért Európa több országában is csapadékos az időjárás.

Finnországból, a balti államokból, Olaszország északi feléről és a Balkán-félsziget déli részeiről jelentettek több helyről is nagyobb mennyiségű csapadékot, északon, illetve az Alpokban havazik.

Másutt ugyanakkor döntően anticiklonális hatások a meghatározóak, így többfelé napos az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak az Ibériai-félsziget délnyugati részein és az Égei-tenger déli szigetein haladja meg a 25 fokot, másutt a 20 fokos csúcsérték is ritka, sőt a Balti-tenger mentén 5 fok alatti maximumok jellemzőek.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását ciklon alakítja, így sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi felén valószínű eső, zápor, az északkeleti, keleti megyékben néhol zivatar is lehet. Az Északi-középhegységet kivéve többfelé megerősödik a nyugatias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×