eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: BRFK/Facebook

17 piroson hajtott át, és több rendőrautót is összetört – videón az üldözés és az elfogás

Tettére észszerű magyarázatot nem tudott adni a sofőr.

Amint arról beszámoltunk, autós üldözés volt vasárnap késő este a fővárosban, ami végül az Allée bevásárlóközpont közelében ért véget. Az ámokfutót nem sokkal korábban a Rákóczi úton, a Blaha Lujza térnél akarták megállítani – hírek szerint törött volt a szélvédője –, a rendőri felszólításnak azonban nem tett eleget és tovább hajtott. Ezt követően több rendőri egység is üldözőbe vette a férfit, akit végül a XI. kerületben, a Bocskai úton tudtak intézkedés alá vonni – nyilatkozta az RTL-nek Csécsi Csoma, a BRFK szóvivője.

A 39 éves férfi több kilométeren keresztül hajtott, míg végül elfogták. Az akció utolsó pillanatairól a 24.hu egyik olvasója készített felvételt: ezen az látható, hogy egy tucat rendőr pattan ki a szolgálati járművéből, majd kikapják a sofőrt a kocsijából és a földre teperik. A beszámoló szerint észszerű magyarázatot nem tudott adni a tettére; a papírjai rendben voltak, a szonda szerint pedig nem fogyasztott alkoholt.

A rendőrség által az üldözésről megosztott felvételen jól látható, hogy az ámokfutó az egyik rendőrautóval is koccant. Előtte a sofőr a Nagykörúton a Margit híd irányába menekült, áthajtott Budára, majd vissza Pestre. Végigszáguldott ismét a körúton, aztán a Petőfi hídon keresztül megint Budára ért. Nem sokkal ezután sikerült elfogni.

Az ámokfutóval szemben végül tizenkilenc közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá szabálysértési-, valamint büntetőeljárás is indult vele szemben. Menekülés közben tizenhétszer hajtott át piros lámpán, kétszer pedig szembement a forgalommal. Több mint 1,2 forintos büntetést és 144 büntetőpontot kapott.

Az üldözésben senki sem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×