eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Képviselők a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslat szavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. A képviselők a döntést 188 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal fogadták el.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Meghosszabbították a válsághelyzetet

A rendkívüli jogrend egyelőre szeptemberig marad.

A kormány meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A rendelet március 6-án lép hatályba – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyből.

Mint olvasható, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről, valamint a válsághelyzet elrendelésével, fennállásával és megszüntetésével összefüggő szabályokról szóló rendelet 2024. szeptember 7-én hatályát veszti.

Legutóbb 2023 szeptemberében hosszabbította meg a bevándorlás miatti válsághelyzetet a kormány, egészen 2024. március 7-ig. Az első „országos tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” 2016-ban vezették be, majd azt sikerült folyamatosan meghosszabbítania a kormánynak – emlékeztet az Index.

Címlapról ajánljuk
Csorbai Attila: elég a kettős mércéből a baromfipiacon!

Csorbai Attila: elég a kettős mércéből a baromfipiacon!

Több baromfitermék sem felel meg az uniós követelményrendszernek, miközben állatjóléti, környezetvédelmi és élelmiszer-biztonsági szempontok alapján sem ugyanazok az elvárások az importárukkal szemben – mondta az InfoRádióban a Baromfi Termék Tanács elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×