eur:
395.35
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Képviselők a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslat szavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. A képviselők a döntést 188 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal fogadták el.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Meghosszabbították a válsághelyzetet

A rendkívüli jogrend egyelőre szeptemberig marad.

A kormány meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A rendelet március 6-án lép hatályba – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyből.

Mint olvasható, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területére történő elrendeléséről, valamint a válsághelyzet elrendelésével, fennállásával és megszüntetésével összefüggő szabályokról szóló rendelet 2024. szeptember 7-én hatályát veszti.

Legutóbb 2023 szeptemberében hosszabbította meg a bevándorlás miatti válsághelyzetet a kormány, egészen 2024. március 7-ig. Az első „országos tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” 2016-ban vezették be, majd azt sikerült folyamatosan meghosszabbítania a kormánynak – emlékeztet az Index.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×