eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Getty Images/ Thanasis Zovoilis

Bejelentést tett az OTP

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt.

Budai József kinevezését a két szervezet működésének hatékonyabb összehangolásával indokolták. Hozzátették, hogy a korábban bankbiztosítási és lakástakarék-termékekért felelős ügyvezető az új feladatkörében a pénztárak ügyfélbarát szolgáltatásaira összpontosít, hogy ezzel is segítse az öngondoskodás térnyerését – írták közleményükben. Változást ígérnek a digitális kiszolgálásban is, annak fejlesztését új alapokra helyezik, az ügyfelek felhasználóbarát szolgáltatásokra számíthatnak.

Az OTP-pénztárak a közlemény szerint az öngondoskodási piac vezetői Magyarországon. A több mint 264 ezer fős nyugdíjpénztári taglétszám 24 százalékos piaci részesedést jelent, a befizetések összege 2022-höz képest csaknem 15 százalékkal nőtt tavaly, 25 milliárd forint egyéni és 9,4 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás érkezett hozzájuk - olvasható a társaság korábbi közleményében. Az OTP Egészségpénztár több mint 360 ezer taggal, 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vagyona meghaladja a 23 milliárd forintot, 2023 első háromnegyedévében 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×