eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Forgalomban közlekedik egy új, szóló Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Lehel téren 2019. október 2-án. A tíz szóló és tizenegy csuklós trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban. A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A 74-es csapdája

Petícióval tiltakoznak a VII. kerületben a 74-es trolibusz sorozatos elakadásai miatt.

Csak 2023-ban 122-szer akadt el a 74-es trolibusz a Dohány utcában, a VII. kerület kritikus szakaszán ugyanis nem hajlandók megszüntetni a kétoldali parkolást – írja közleményében a Színes Erzsébetváros.

A szervezet szerint az elakadásokkal utasok ezreit büntetik, és ki tudja, hányan vannak olyanok, akik amiatt nem szállnak fel a 74-es trolira, mert a BKK-menetrend az elakadások miatt nem vehető komolyan.

Hozzáteszik, a jelenség a környékbeli lakókat is bosszantja, ugyanis a fennakadó trolibusz miatt gyakori az ideges dudálás − írja a vezess.hu.

Az ezzel kapcsolatban írt petícióban azt üzenik Walter Katalinnak, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának és Niedermüller Péternek, a kerület polgármesterének, hogy „hallják meg a fenntarthatatlan helyzet miatt tiltakozók hangját és oldják meg a 74-es trolielakadás problémáját”.

A nyílt levélben, amit A járda a gyalogosoké, a Magyar Közlekedési Klub, valamint Vitézy Dávid közlekedési szakember is aláírt, egyértelműen a kétoldali parkolás megszüntetését sugallják megoldás gyanánt, arra kérve a döntéshozókat, hogy „újítsák meg a Dohány utcát: lehessen itt sétálni és fenntartható módon közlekedni”.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×