eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Forgalomban közlekedik egy új, szóló Solaris-Skoda trolibusz a budapesti Lehel téren 2019. október 2-án. A tíz szóló és tizenegy csuklós trolibusz sikeresen teljesítette a tesztüzemet és az utasok nélküli próbafutást, így ütemezetten forgalomba állnak a fővárosban. A légkondicionálóval is felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A 74-es csapdája

Petícióval tiltakoznak a VII. kerületben a 74-es trolibusz sorozatos elakadásai miatt.

Csak 2023-ban 122-szer akadt el a 74-es trolibusz a Dohány utcában, a VII. kerület kritikus szakaszán ugyanis nem hajlandók megszüntetni a kétoldali parkolást – írja közleményében a Színes Erzsébetváros.

A szervezet szerint az elakadásokkal utasok ezreit büntetik, és ki tudja, hányan vannak olyanok, akik amiatt nem szállnak fel a 74-es trolira, mert a BKK-menetrend az elakadások miatt nem vehető komolyan.

Hozzáteszik, a jelenség a környékbeli lakókat is bosszantja, ugyanis a fennakadó trolibusz miatt gyakori az ideges dudálás − írja a vezess.hu.

Az ezzel kapcsolatban írt petícióban azt üzenik Walter Katalinnak, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának és Niedermüller Péternek, a kerület polgármesterének, hogy „hallják meg a fenntarthatatlan helyzet miatt tiltakozók hangját és oldják meg a 74-es trolielakadás problémáját”.

A nyílt levélben, amit A járda a gyalogosoké, a Magyar Közlekedési Klub, valamint Vitézy Dávid közlekedési szakember is aláírt, egyértelműen a kétoldali parkolás megszüntetését sugallják megoldás gyanánt, arra kérve a döntéshozókat, hogy „újítsák meg a Dohány utcát: lehessen itt sétálni és fenntartható módon közlekedni”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×