eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Sofőrök, vigyázat, már a hazai autómegosztókban is vadásznak a csalók

Két különböző típusú csalási módszerre figyelmeztette ügyfeleit az egyik hazai autómegosztó cég.

Az elmúlt időszakban két különböző jellegű csalási eset jutott a tudomásunkra, amik közvetlenül érinthetik bármelyik felhasználót – áll a Wigo autómegosztó ügyfeleinek kiküldött levélben. A cég ezért arra hívta fel a figyelmet, hogy minden felhasználó legyen nagyon körültekintő a fiókjával, és ne adja ki a belépési adatait.

Az egyik visszaélésnek az a menete, hogy a csalók közösségi csoportokban sofőri állást hirdetnek meg, majd a jelentkezőket arra kérik, hogy egy általuk megadott e-mail címmel regisztráljanak az autómegosztó appban, a saját jogosítványukat és bankkártyájukat feltöltve. Ezt követően a szolgáltatást a megadott adatokkal a csalók veszik igénybe.

A másik esetben a csalók az utcán carsharing felhasználókhoz odalépve is megpróbálnak belépési adatokat vásárolni, hogy utána a megszerzett adatokkal, a regisztrált felhasználó költségén vezessenek.

A cég jelezte, hogy minden lehetséges intézkedést megtesz a csalások megelőzése és kiszűrése érdekében, de közölte azt is, hogy a szerződési feltételei szigorúan tiltják a belépési adatok megosztását, azaz a felhasználó a felelős azért, ha az adatait kiadva a nevében okoznak kárt.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×