eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Torlódó jég a Balatonon Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2024. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem elég a hideg és a szél, még a hó is megérkezik

Az ország nagyobb részét felhők borítják, bár néhány helyen azért pár órára kisüthet a nap. Máshol viszont havazásra lehet számítani. A szél továbbra is erős marad.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetektől a szárazföld belsejéig anticiklon nyúlik be, amelynek területén napos és ködös, rétegfelhős tájak egyaránt vannak. Ettől északra, északkeletre vonulnak ciklonok, ezek frontjai mentén több helyen fordul elő havazás.

Egy másik ciklon érte el Portugáliát, ennek előterében dél felől enyhe levegő érkezik Spanyolország fölé, a partvidéken egy-egy helyen 20 fokig melegszik a levegő.

Ezzel szemben a Kelet-európai-síkságon napközben is nagy területen -10 fok alatt marad a hőmérséklet.

A Kárpát-medence az északnyugati anticiklon peremén van, de már az északi ciklon áramlási rendszere is hatással lesz időjárásunkra.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel nyugaton) tartósan borult lehet az ég. Hószállingózás, gyenge havazás a borult részeken előfordulhat.

A nyugatias szél főként az északi és keleti tájakon olykor megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +6 fok között alakul, a tartósan borult tájakon lesz hidegebb.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×