eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
okostelefon mobiltelefon
Nyitókép: Pixabay

Már a Volánbusz járatai is láthatók a Google térképén

Valós időben követhetőek a Volánbusz járatai a Google Térképen, ott, ahol van a buszokon GPS.

Facebook-oldalán jelentette be Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár az új fejlesztést.

"Mától a teljes országos Volánbusz helyi és helyközi szolgáltatásának valós idejű adatait is publikálja a Google Térkép" – írta, hozzátéve, hogy a helyi csak azokban a városokban működik, ahol van a buszokon műholdas nyomkövető.

A funkció használatához a megálló ikonjára kell kattintani a Google Térképen belül. Ez a szolgáltatás már működik a BKK fővárosi járataival.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy a Volánbusznak és informatikai partnereiknek számos cég eltérő és gyakran hiányos menetrendi és vonalhálózati adatbázisait kellett feldolgozniuk és alkalmassá tenniük arra, hogy a keresőóriás térképén megjelenhessenek.

A Volánbusz délután ugyancsak beszámolt a hírről, közölve: a cég helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google Térképen, a statikus információkat azonban a 2024. január 4-től valós idejű utastájékoztatási adatok váltották fel. Ezzel országos szinten

napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai

váltak ily módon is elérhetővé. Mint írták, a helyközi járatok közel 2800 vonalon több mint 3100 települést szolgálnak ki és több mint 60 településen biztosítja a társaság a helyi közlekedést.

Hozzátették: a járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városok esetében, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges technikai feltételeket. (Nyíregyházán például már adott ez a lehetőség.)

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×