eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Villamos a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomásnál 2023. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Betett a BKK-nak a fővárosi havazás

Elakadt járművek, dugók, kimaradt járatok nehezítik a közlekedést. De nem csak Budapesten.

Főváros-szerte havazás lassítja a közlekedést, a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell – olvasható a BKK Info oldalán, amit az economx.hu szemlézett. Korábban azt írták, hogy

  • nem közlekedik a 60A, a 60B, a 65-ös és a 165-ös autóbusz, illetve
  • a 219-es autóbusz a Saroglya utca és az Ürömhegyi út/Jutas utca között.
  • Terelve jár a 191-es autóbusz, nem érinti a Sarolta utca megállót, valamint
  • a 140-es autóbusz, ami nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót.

Egy ideig a 28A villamos sem közlekedett.

Az Útinform – késő délelőtti – tájékoztatása szerint

  • a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon tegnap délután óta folyamatosan esik a hó, havaseső, a legkeletibb megyékben az eső. A Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein a frissen hullott hó vastagsága meghaladta a 10-15 cm-t, néhol elérte a 20 cm-t, de a Duna-Tisza közén, Pest és Nógrád vármegyében, a Mátrában és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein is 5-10 cm friss hó hullott.
  • A gyorsforgalmi utak burkolata sónedves, de az M0-s autóút, az M1-es bicskei, az M7-es martonvásári, illetve az M6-os autópálya Fejér és Tolna vármegyei szakasza helyenként latyakos, az M3-as Gödöllő térségében hókásás, de máshol is előfordul, hogy latyakos a burkolat széle, vagy a le- és a felhajtó.
  • A fő és a mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, Pest vármegye északi felén, továbbá Putnok, Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas, latyakos, helyenként hókásás, máshol vizes.
  • Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd–Tata és a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták. Budakalász–Dobogókő–Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között fakidőlések miatt lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat elengedik el.
Budapest, 2023. december 7.
Motorvonat a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2023. december 7-én.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2023. december 7. Motorvonat a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomáson. MTI/Máthé Zoltán

A Mávinform közben azt írja, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik. Néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőtt.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×