eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
építkezés daru
Nyitókép: Pixabay

Nem akárhol szeretnének újabb felhőkarcolót építeni Budapesten

Értesülések szerint egy dubaji üzletember tárgyal a magyar kormánnyal.

Mohamed Alabbar, a dubaji, 828 méteres Burdzs Kalifa felhőkarcoló építtetője bejelentkezett a magyar kormánynál, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen a Rákosrendező vasútállomás közelébe - vette észre a Telex a VSquare hírlevelében szereplő értesülést. Ha mindez igaz, akkor a régóta a fejlesztői érdeklődés központjában lévő zuglói területre egy 220-240 méter magas épületet húzna fel Alabbar cége, az Emaar Properties (a Mol-torony 143 méter magas).

A magyar portál megjegyzi, hogy egy toronyház radikálisan átalakítaná a főváros látképét, hiszen a vasútállomás lényegében a Hősök tere mögé esik, és az Andrássy út épületei fölött/mögött is látszódna.

Forrás: Google Térkép
Forrás: Google Térkép

A két portál körbekérdezett az ügyben érintetteknél, de senkitől sem kaptak megerősítő választ: az MNV, a kormány és az Emaar képviselői nem reagáltak a megkeresésre, a Fővárosi Önkormányzat és a XIII. kerület nem tud ilyen tervről, a XIV. kerületből pedig azt írták, hogy onnan senki nem áll vagy állt kapcsolatban a fejlesztővel.

A legutóbbi terv a Rákosrendező pályaudvar környékének fejlesztésére az volt, hogy egy felüljáró épül Zugló és Angyalföld összekötésére a Nagy Lajos király útja "folytatásaként". Ennek megtervezésével 2020-ban a Budapest Fejlesztési Központot meg is bízták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×