eur:
380.67
usd:
349.5
bux:
57878.43
2023. december 1. péntek Elza
Injection vial with syringe needle on blue and purple background. Coronavirus vaccine ready for worldwide administration.
Nyitókép: Stefan Cristian Cioata/Getty Images

Kiderült, mi lesz a nemzeti oltóanyaggyárral

Elkészül-e, mit fognak gyártani, milyen munka zajlik? - hangzottak a kérdések a Parlamentben.

Varga Zoltán (DK) a Debrecenbe tervezett nemzeti oltóanyaggyárról kérdezett hétfőn az Országgyűlésben, arra hivatkozva: a gyárnak már egy éve termelnie kellene, azonban saját tapasztalata szerint is leálltak az építéssel, a költségek viszont egyre nőnek. Megépül-e valaha a nemzeti oltóanyaggyár, mit terveznek ott gyártani és milyen munkát végzett tavaly a 22 alkalmazott 321 milliónyi munkabérért, átlagosan havi 1,2 millió forintért? - tette fel a kérdést. Azt is felvette: Debrecenben "közszájon forog", hogy a beruházás pusztán a Fidesz egy újabb kifizetőhelye, és a milliós fizetéseket jórészt "fideszes feleségek, szeretők, barátnők és hozzátartozók" veszik föl.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára "ízléstelen, minden alapot nélkülöző baloldali vádaskodásnak" nevezte a képviselő szavait. Kijelentette: a beruházást a Debreceni Egyetem valósítja meg, a tudományos és technológiai ipari parkjának egy része. Az épületcsarnok héjszerkezete 2022 decemberére elkészült, jelenleg a gyártástechnika tervezése, a gyártóberendezések beszerzése zajlik gyógyszeripari szakemberek és tervezők munkájával. A beszerzési folyamat várhatóan 2023 év végére megrendeléssel zárul. A munkálatok az ütemezésnek megfelelően zajlanak, a gyár fel fog épülni - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

A Ferencváros 0-1-ről fordított a Csukaricski ellen az Európa Konferencia-ligában, Zachariassen egyenlített, majd Pesics a 98. percben óriási gólt rúgott. A Fradinak az utolsó fordulóban elég a döntetlen a továbbjutáshoz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.01. péntek, 18:00
Turi Attila
a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×