eur:
379.93
usd:
351.1
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Vote with money
Nyitókép: Orbon Alija/Getty Images

Házkutatást tartott a NAV a kampányfinanszírozási ügy kulcsfigurájánál

Lapértesülés szerint a nyomozók az ismeretlen eredetű kampánytámogatást a bankba befizető Perjés Gábor otthonában jártak.

A Magyar Nemzet információi szerint Perjés Gábor párbeszédes politikus törökbálinti otthonához is kiszállt az adóhatóság, és a 99 Mozgalom kampányfinanszírozási ügyével összefüggésben tartott házkutatást. Mint ismert, a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát is finanszírozó adománygyűjtést vizsgálja a NAV, mivel ismeretlen eredetű, félmilliárd forintnyi támogatás érkezett a mozgalom számlájára, és az összeget Perjés Gábor fizette be a szervezet számlájára.

Egy titkosszolgálati jelentésből kiderült, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz.

Az ügyben Tényi István és a mozgalom számlavezetője, az OTP feljelentése alapján költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt van eljárás.

Néhány nappal ezelőtt ugyanebben az ügyben Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is házkutatást tartott a NAV, ahol okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le egy ügyész jelenlétében – írja a magyarnemzet.hu.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán: ha nem vagyunk elég radikálisak, nem lesz miből engedni

Orbán Viktor a Külügyi Intézet 50. születésnapján megtartott beszédében arról beszélt, hogy Magyarországon vissza kell térni a miniszterelnök-központú külpolitika hagyományaihoz. Bírálta az előző kormányok „merjünk kicsik lenni” elvét, és szerinte Magyarországnak ambiciózusabb célokat kell kitűznie maga elé a külpolitikában. Az ideálisnak vélt nemzeti érdek alapú külpolitikát hangsúlyozva Orbán rámutatott a rugalmasság és a radikalizmus fontosságára. A radikalizmust nem csupán taktikai, hanem stratégiai eszközként is értelmezte, mint olyan politikai álláspontot, amely emeli Magyarország presztízsét és nemzetközi befolyását

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 18:15
×
×
×
×