eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vote with money
Nyitókép: Orbon Alija/Getty Images

Házkutatást tartott a NAV a kampányfinanszírozási ügy kulcsfigurájánál

Lapértesülés szerint a nyomozók az ismeretlen eredetű kampánytámogatást a bankba befizető Perjés Gábor otthonában jártak.

A Magyar Nemzet információi szerint Perjés Gábor párbeszédes politikus törökbálinti otthonához is kiszállt az adóhatóság, és a 99 Mozgalom kampányfinanszírozási ügyével összefüggésben tartott házkutatást. Mint ismert, a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát is finanszírozó adománygyűjtést vizsgálja a NAV, mivel ismeretlen eredetű, félmilliárd forintnyi támogatás érkezett a mozgalom számlájára, és az összeget Perjés Gábor fizette be a szervezet számlájára.

Egy titkosszolgálati jelentésből kiderült, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz.

Az ügyben Tényi István és a mozgalom számlavezetője, az OTP feljelentése alapján költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt van eljárás.

Néhány nappal ezelőtt ugyanebben az ügyben Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is házkutatást tartott a NAV, ahol okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le egy ügyész jelenlétében – írja a magyarnemzet.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×