eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Forgalmi dugó az M1 autópálya feletti átvezető hídon Tata határában 2013. augusztus 9-én. Egy Győr felé haladó kamion átszakította az M1-es két pályáját elválasztó szalagkorlátot, áttért a szemben lévő sávba, majd ott fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, egy másik sofőr pedig a kormányát elrántva az árokba hajtott. A balesetben a teherautók vezetői sérültek meg, őket kórházba szállították. A háttérben villámlás.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ez van, ha csúszik az út, az autós meg nyomja a pedált a sztrádán - videó

Az M1-esen lett hatalmas csúszás és perdülés a vége a rosszul megválasztott sebességnek.

Ismét egy "tanvideóval" állt elő az MKIF a Facebook-oldalán, amelyen ismét a rosszul megválasztott sebességet, a nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő közlekedést jelölik meg hibaként. A videó tanúsága szerint egy sofőr a nedves, csúszós úton nagy sebességgel érkezik a belső sávban, miközben a külsőben a kamionok már állnak és a belső is lassul.

Tekintettel az őszi-téli időjárásra, az MKIF a téli gumi használatát kéri az autósoktól. Példát is közöltek arra, milyen nagy jelentősége van ennek: ha például 110 km/h a sebességünk, akkor a fékezés megkezdéséig megtett út, vagyis a reakcióidő alatt megtett távolság nagyjából 46 méter, a fékút vizes burkolaton 97 méter (ami a száraz felülethez képest akár 30 méterrel is több lehet), így a teljes féktávolság elérheti a 113-143 métert is. Ezért esős, nedves időben, csúszós aszfalton mindenki vezessen lassabban és fokozott figyelemmel - közölték.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×