eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Ökumenikus Segélyszervezet/Zsigmond László

Nagy nevek is csatlakoztak a legnagyobb adventi adománygyűjtő akcióhoz

Már javában tart az Ökumenikus Segélyszervezet karácsony előtti kampánya.

A tört mézeskalácsszív mára talán már mindenki által ismert emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtésének. Az immár 28. alkalommal megszervezett, az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben ételt, otthont és esélyt adva segíteni tudja a nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit.

Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, az ünnepi segélyakciókon túlmutatóan azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy jövőre is egész évben ott tudjon lenni a nélkülözők és bajbajutottak mellett.

Az országos összefogás részeként megszervezett rendezvényen több száz mézeskaláccsal díszítették föl a 1353-as adományvonalat megformáló óriás számokat, így hívva föl a figyelmet az adományozási lehetőségek ezen, legegyszerűbb formájára, ahol

hívásonként 500 forinttal lehet segíteni.

A mézeskalácsok a rendezvényt követően, még aznap a segélyszervezet adománypontjaira kerültek, mivel régi hagyománya az akciónak, hogy a szervezet önkéntesei az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat. A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók, mint Gyurta Dániel, Karakas Hédi, Katus Attila, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Kovács Koko István, Kovács Garami Katalin, Kucsera Gábor, Lőrincz Viktor, Német Toni, olyan színészek és műsorvezetők, mint Lékai-Kiss Ramóna, Mezei Léda, Rátonyi Kriszta és Vanya Tímea díszítették ki a több száz szívecskét.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató elmondta: minden évben advent előtt elkezdik a gyűjtést, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani. Él már a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázva alkalmanként 500 forint adományozható a rendkívül nehéz helyzetbe kerül embertársaink megsegítésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×