eur:
394.36
usd:
370.28
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Vonat indul a Kőszeg vasútállomásról 2021. június 1-jén. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt a Kőszeg-Szombathely vasútvonal teljes felújításáról.
Nyitókép: MTI/Varga György

Újabb vasúti vezetőt menesztett Lázár János

A GYSEV vezérigazgató-helyettesének indokolás nélkül kellett távoznia.

Lázár János építési és beruházási miniszter november elején menesztette Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét – írja a nyugat.hu.

Az osztrák szakminisztérium közleményében azt írták, hogy Hana Dellemannt indoklás nélkül bocsátották el. A minisztérium szerint az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, mint írják, Ausztria ezért jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

A hírről beszámolt az osztrák közszolgálati televízió is, ők is megerősítették, hogy az osztrák állam jogi lépéseket tesz a vezérigazgató-helyettes indoklás nélküli elbocsátása miatt.

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam. Az Opten céginformációs rendszer szerint a magyar államnak van többségi tulajdona a vasúttársaságban.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×