eur:
390.73
usd:
366.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Vonat indul a Kőszeg vasútállomásról 2021. június 1-jén. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt a Kőszeg-Szombathely vasútvonal teljes felújításáról.
Nyitókép: MTI/Varga György

Újabb vasúti vezetőt menesztett Lázár János

A GYSEV vezérigazgató-helyettesének indokolás nélkül kellett távoznia.

Lázár János építési és beruházási miniszter november elején menesztette Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét – írja a nyugat.hu.

Az osztrák szakminisztérium közleményében azt írták, hogy Hana Dellemannt indoklás nélkül bocsátották el. A minisztérium szerint az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, mint írják, Ausztria ezért jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

A hírről beszámolt az osztrák közszolgálati televízió is, ők is megerősítették, hogy az osztrák állam jogi lépéseket tesz a vezérigazgató-helyettes indoklás nélküli elbocsátása miatt.

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam. Az Opten céginformációs rendszer szerint a magyar államnak van többségi tulajdona a vasúttársaságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×