eur:
389.63
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Új kormánybizottság alakult, Orbán Viktor a vezetője

A Nevelésügyi és a Vidékfejlesztési Kormánybizottságot is a miniszterelnök irányítja, megnevezte a testületek tagjait is.

Orbán Viktor Nevelésügyi Kormánybizottság felállításáról döntött, melynek négy állandó tagja lesz: Pintér Sándor belügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója – írja az Index.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki, hogy az új kormánybizottság feladata a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése, illetve az ezzel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása.

A Nevelésügyi Kormánybizottság elnöke Orbán Viktor, a kormányfő a bizottság titkárát maga nevezi ki, aki az üléseken állandó meghívottként vesz részt. A bizottság üléseinek előkészítése céljából munkacsoportok hozhatók létre, melyek tagjait az elnök, Orbán Viktor kérheti fel.

Emellett a már korábban is működő Vidékfejlesztési Kormánybizottság is átalakul: Orbán Viktor az elnöke, a tagja Nagy István agrárminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×