eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Száhel-övezetbe tervezett magyar katonai szerepvállalásról tartott sajtótájékoztatóján a Honvédelmi Minisztériumban 2023. október 13-án. A migráció megfékezéséért és a humanitárius segítségnyújtás érdekében Magyarország katonai missziót indít a Száhel-övezeten belül található Csádba.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Változtattak a honvédelmi miniszter egyik feladatán

A védelmi iparral kapcsolatban jelent meg változtatás a Magyar Közlönyben.

A kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelet korábban csak általánosságban határozta meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf azon feladatát, hogy működtesse a védelmi ipar beszállítófejlesztési program végrehajtásának rendszerét. Most belekerült a szabályozásba egy újabb kitétel, miszerint "a FOCUS VENTURES Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság útján gondoskodik annak fenntartásáról és finanszírozásáról, valamint a forráskezelési és közvetítői feladatok ellátásáról".

Mint a 24.hu felidézi, a 2017-ben alapított FOCUS VENTURES Zrt. az MFB Invest leányvállalata. Néhány napja a honvédelmi miniszter már megemlítette a céget, amikor egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy a kormánynak az a célja, hogy

minél több magyar vállalat tudjon bekapcsolódni a védelmi iparba, érjen el NATO-beszállítói minősítést.

Ezért szervezték a beszállítófejlesztési programot, alakították ki a támogató intézményrendszert. A program pályázati rendszerben fog működni, a Focus Ventures Zrt. kezelésében védelmi ipari tőkealap jön létre, a vissza nem térítendő támogatásokat az N7 Zrt. keretein belül fogják kezelni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt szeretné, ha a védelmi iparágban a magyar beszállítói arány a mostani duplájára emelkedjen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×