eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Újra megszólalt Gyurcsány Ferenc, a szegényekről beszélt egy tagfelvétel kapcsán

A Demokratikus Koalíciót az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusa közfelkiáltással választotta teljes jogú tagjává - adta hírül Gyurcsány Ferenc.

A párt Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a pártelnök beszédet mondott az Európai Szocialisták Pártjának kongresszusán. Azt is közölték, hogy "a legnagyobb magyar ellenzéki párt mától ott van az európai politika legnagyobb baloldali szövetségében is, méghozzá teljes jogú tagként".

A DK egy évvel ezelőtt kezdeményezte felvételét Európa legnagyobb baloldali politikai szövetségébe, az Európai Szocialisták Pártjába (Party of European Socialists – PES), a kötelezően előírt egyéves várakozás most járt le, a DK delegációja pedig ma Gyurcsány Ferenc vezetésével a PES Málagában megtartott soros kongresszusára utazott, ahol többek között a pártelnök is beszédet mondott – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Gyurcsány Ferenc a videóban úgy fogalmazott, hogy a párt által közzétett videóban úgy vélekedett, "egy politikai közösségnek, pártnak, mint a DK, feladata, hogy megmondja, szerinte mi a legnagyobb baj". Úgy látja, hogy kevesen élnek jól, és sokan nehézségekkel küzdenek. A problémákra pedig szociáldemokrata választ kell adni.

Úgy véli, hogy "széles összefogás kell az Orbán-világgal szemben", amelynek centrumában a DK áll, amely a legtámogatottabb ellenzéki erő - állapította meg Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×