eur:
389.86
usd:
363.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
rendőrhajó Balaton
Nyitókép: police.hu

Feljelentés lett a balatoni móka vége

A rendőrség ügyeletére október 29-én, kora délután érkezett bejelentés egy kajakosról, aki az Alsóőrs előtti vízterületen felborult és önerejéből nem tud visszaszállni a sporteszközre.

A helyszínre siettő rendőrök a bajbajutottat a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba segítették, majd biztonságban a partra vitték. A 49 éves férfivel szemben a víziközlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

A police.hu oldalon olvasható beszámolóban kiemelik: "vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat."

Emlékeztetnek: elsőfokú viharjelzésnél a lámpa percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×