eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com

Tornádó és csapadékrekord után most mi következik?

A pénteki hidegfront tornádót, zivatarokat és 100 km/óra feletti szelet is hozott.

Pénteken kiadós esővel, viharos széllel, Szentesen pedig tornádóval vonult át a froint - írja az időkép. A meteorológiai portál Baján 111, Balatonföldváron 110 km/órás lökést mért. Azt írták, hogy az ország északi felén több helyen is fél-egy havi átlagnak megfelelő csapadék esett. A legtöbb esőt az elmúlt 24 órában a hevesi Tarnaszentmárián mértük, ahol már 65 mm esőt rögzített a mérőműszer. Ez meghaladja az Országos Meteorológiai Szolgálat által nyilvántartott október 27-én rögzített korábbi rekordot, amit 1909-ben Farkasgyepűn mértek - ez egyébként 62 mm volt.

Szombaton már nyugodtabb idő idő ígérkezik. A változóan felhős-napos időben eleinte főként délen, délnyugaton, napközben elszórtan, legkevésbé északon, északkeleten alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. A nyugati-délnyugati szelet északkeleten és délen élénk lökések kísérhetik. Reggel 4 és 11, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugaton és északon lehet több felhő az égen. Kezdetben északkeleten néhol még egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon és a középső tájakon erős lökések kísérhetik. Hajnalban több helyen pára-, ködfoltok képződhetnek, 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, számottevő csapadék sehol sem várható. A délies szelet élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 18-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden érkezhet a következő hidegfront, ami felhős időt hoz. Több helyen alakulhat ki eső, zápor, emellett zivatarok is előfordulhatnak. Az élénk, erős délies szél este fordulhat északnyugatira. A csúcshőmérséklet 17-24 fok között valószínű. Szerdán a túlnyomóan napos, szeles idő mellett még elszórtan záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lehet. Napközben 12-18 fok közé eshet vissza hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×