eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter érkezik az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételére a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, Budapesten 2022. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Miniszteri engedéllyel mostantól bárki viselheti a honvédség egyenruháját

Ugyanez érvényes az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzésekre is.

A legfrissebb Magyar Közlönyben olvashatók alapján „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében” mostantól – a honvédelemért felelős miniszter egyedi döntésében meghatározott személy is viselhet a honvédségnél rendszeresített egyenruhát.

A rendelet arra is felhívja a figyelmet, hogy annak a személynek, akinek Szalay-Bobrovniczky Kristóf engedélyezi az MH-nál rendszeresített egyenruha, illetve az egyenruhán elhelyezett rendfokozati vagy megkülönböztető jelzések viselését, azok ingyenesen, ideiglenesen átadhatók.

Az eddigi hatályos jogszabály szerint az aktív honvédek, a nyugállományúak, valamint a tartalékosok viselhetnek ilyen egyenruhát a rendelkezésre állás időszakában. Emellett a rendvédelmi állomány is viselhet, ha a honvédelemmel kapcsolatos feladatot lát el – jegyzi meg az Index.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×