eur:
395.97
usd:
368.36
bux:
69866.5
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Pixabay

Sokkoló: fiatalon elhunyt a sikeres magyar írónő, kislánya árván maradt

A Terézanyu-díjas szerzőnél több mint másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot.

Ötvenkét éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt R. Kelényi Angelika írónő – közölte a szomorú hírt az Álomgyár Kiadó Facebook-oldalán.

A népszerű, sokak által kedvelt szerző

2022 elején számolt be róla, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála.

Két évvel korábban félrediagnosztizálták és nem küldték el további kezelésekre az orvosok, így alakulhatott ki nála a daganat – írta akkor a Bors.

Az írónő ameddig csak lehetett, megpróbált erős és jókedvű maradni, pedig pontosan tudta, nagyon nehéz időszak következik az életében. Végül úgy döntött, nem titkolózik kislánya előtt, őszintén elmondta neki, milyen betegsége van és az mivel jár.

„Elmondtam, hogy kemoterápiát fogok kapni, ami legyengít és lehet, hogy baromi pocsékul leszek. Erre rákérdezett, hogy rákos vagyok-e. Én meg bólintottam, hogy igen. Összetört” – fogalmazott R. Kelényi Angelika az akkori Facebook-posztjában.

A kislány megpróbáltató, nagyon nehéz időszak előtt áll, hiszen az édesapja is elhunyt hat éve.

„Elég nehezen tudtam elmagyarázni neki, hogy nem áll szándékomban meghalni, és nem fogja elveszíteni a másik szülőjét is"

– írta korábban az édesanya, aki bár sokat küzdött, legyőzte őt a betegség, így nem tudta magát tartani ígéretéhez.

„Angelika az elmúlt másfél év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének” – emlékezett meg az írónőről az Álomgyár Kiadó.

R. Kelényi Angelika sok rajongót szerzett a Szulejmán, a Mennyei bűnök, A lánynevelde és Az Ártatlan kötetsorozattal, de ő írta a Váláshelyzet, a Halálos Hollywood és az idén tavasszal megjelent Mesés Marrákes című könyvet is. 2014-ben Terézanyu-díjat kapott.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×