eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság siófoki rendőrőrsének rendőrei járőrszolgálat közben Siófok közelében 2020. augusztus 12-én. A Balaton Európa legbiztonságosabb tava, mondta Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője két nappal korábban. Hozzátette, hogy idén 140 esetben riasztották már a vízirendőröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a tónál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Három embert kellett kimenteni a békés Balatonból

Homokpadra futott hétvégén egy óvatlan vitorlás.

Homokpadra futott vitorlás utasait mentették ki a balatoni vízirendőrök. Az elsőfokú viharjelzés ideje alatt a földvári egység három személyt szabadított ki szorult helyzetéből – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség ügyeletére szombat reggel érkezett bejelentés egy vitorlásról, ami a Zamárdi előtti vízterületen homokpadra sodródott. Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a fedélzeten tartózkodó három személyt a szolgálati kisgéphajóba segítették, majd biztonságban a balatonföldvári kikötőbe vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a tó vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×