eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Gyurcsány Ferenc évértékelője
Nyitókép: DK

Gyurcsány Ferenc évadnyitója: "az igazi konzervatívok is kikérhetnék maguknak"

Újra kell osztani a közös vagyont - jelentette ki politikai évadnyitó beszédében a Demokratikus Koalíció elnöke és parlamenti frakcióvezetője. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy pártja árnyékkormánya hamarosan nyilvánosságra hozza a programját.

"A haza nem vigyáz ránk, az állam nem a miénk" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a DK politikai évadnyitóján. "Arról szeretném meggyőzni a magyar honfitársakat, hogy ne érjék be kevesebbel, mint hogy vegyék újra birtokba az államukat, a nagyok, a hatalmasok, a kivételezettek, a kiváltságosok helyett teremtsük meg közösen az emberek államát, teremtsünk egy olyan hazát, amely vigyáz ránk" - fejtegette.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint

a gazdagok túszul ejtették az államot,

és a méltányos osztozkodás helyére az önzés lépett.

"Nem történt az meg, amit nagyon sokan hittek. A nyolcvanas évek közepétől volt ez a szokásos szöveg, hogy a fönt lévők gazdagsága majd szépen lecsurog. Egyébként valóban lecsurgott - a gazdagok zsebéig, onnan tovább már nem."

Az államnak mindenkire vigyáznia kell, nem csak a tehetősekre - jelentette ki a volt miniszterelnök.

"Nem a nép csinálja az ország számára a politikát, hanem a legnagyobbak, a legbefolyásosabbak, és nem ott, ahova az rendeltetik, a nép házában, az Országgyűlésben, a parlamentben, hanem a kormányfő saját magánköreiben, magántalálkozókon, mi pedig nézünk, hogy mi is történik saját hazánkkal, azzal az állammal, amelyik elvileg ami államunk."

Hazafias dallal nem lehet fizetni a boltban vagy tartozást kiegyenlíteni a bankban, tehát az igazi hazafiság az, hogy akinek több adatott, az többet ad vissza a hazájának - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az igazi konzervatívok is kikérhetnék maguknak azt, amit a kormányoldal tesz.

Szerinte

Orbán Viktor egy erkölcstelen hatalmi gépezetet, egy alig működő államot és egy szétzilált gazdaságot irányít.

A DK elnöke szóvá tette az infláció és az árak növekedését, a vasúti mellékvonalak bezárását és a pedagógusok nagyarányú béremelésének elmaradását, illetve méltatta a pártja árnyékkormányát, amely hamarosan nyilvánosságra hozza a programját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Mennyire dolgoznak keményen az emberek home office-ban? Itt az igazság!

Mennyire dolgoznak keményen az emberek home office-ban? Itt az igazság!

A Covid-járvány lecsengése óta élénk vita alakult ki a cégvezetők körében azzal kapcsolatban, hogy a távmunka, a home office mennyiben befolyásolja a dolgozók termelékenységét, ezáltal a vállalatok eredményeit. Sok cégnél azzal az indokkal rendelték vissza az irodákba a dolgozókat, hogy a home office keretei között nem elég produktívan dolgoztak. Egy friss kutatás most azonban azt mutatta ki, hogy a távmunka terén teljes rugalmasságot biztosító amerikai tőzsdei cégek bevétele négyszer nagyobb mértékben növekedett 2020 és 2022 között, mint a távmunkát egyáltalán nem engedélyező, vagy azt csak heti pár napban biztosító vállalatoké.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×