eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyurcsány Ferenc évértékelője
Nyitókép: DK

Gyurcsány Ferenc évadnyitója: "az igazi konzervatívok is kikérhetnék maguknak"

Újra kell osztani a közös vagyont - jelentette ki politikai évadnyitó beszédében a Demokratikus Koalíció elnöke és parlamenti frakcióvezetője. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy pártja árnyékkormánya hamarosan nyilvánosságra hozza a programját.

"A haza nem vigyáz ránk, az állam nem a miénk" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a DK politikai évadnyitóján. "Arról szeretném meggyőzni a magyar honfitársakat, hogy ne érjék be kevesebbel, mint hogy vegyék újra birtokba az államukat, a nagyok, a hatalmasok, a kivételezettek, a kiváltságosok helyett teremtsük meg közösen az emberek államát, teremtsünk egy olyan hazát, amely vigyáz ránk" - fejtegette.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint

a gazdagok túszul ejtették az államot,

és a méltányos osztozkodás helyére az önzés lépett.

"Nem történt az meg, amit nagyon sokan hittek. A nyolcvanas évek közepétől volt ez a szokásos szöveg, hogy a fönt lévők gazdagsága majd szépen lecsurog. Egyébként valóban lecsurgott - a gazdagok zsebéig, onnan tovább már nem."

Az államnak mindenkire vigyáznia kell, nem csak a tehetősekre - jelentette ki a volt miniszterelnök.

"Nem a nép csinálja az ország számára a politikát, hanem a legnagyobbak, a legbefolyásosabbak, és nem ott, ahova az rendeltetik, a nép házában, az Országgyűlésben, a parlamentben, hanem a kormányfő saját magánköreiben, magántalálkozókon, mi pedig nézünk, hogy mi is történik saját hazánkkal, azzal az állammal, amelyik elvileg ami államunk."

Hazafias dallal nem lehet fizetni a boltban vagy tartozást kiegyenlíteni a bankban, tehát az igazi hazafiság az, hogy akinek több adatott, az többet ad vissza a hazájának - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az igazi konzervatívok is kikérhetnék maguknak azt, amit a kormányoldal tesz.

Szerinte

Orbán Viktor egy erkölcstelen hatalmi gépezetet, egy alig működő államot és egy szétzilált gazdaságot irányít.

A DK elnöke szóvá tette az infláció és az árak növekedését, a vasúti mellékvonalak bezárását és a pedagógusok nagyarányú béremelésének elmaradását, illetve méltatta a pártja árnyékkormányát, amely hamarosan nyilvánosságra hozza a programját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×