eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Új grafikájú, Magyarország feliratú vezetői engedélyek sorakoznak a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Jön az ingyenes jogosítvány, már az Országgyűlés tárgyalja

Több százezres kiadástól mentesülhetnek a diákok és szüleik a következő tanévtől.

Jövő héten kezdi őszi ülésszakát a parlament, és máris napirendre kerül annak a törvényjavaslat-csomagnak az általános vitája, amely szerint a 2024/2025-ös tanévtől ingyenessé válna a középiskolások és a szakképző intézményekben tanulók számára a B-kategóriás jogosítvány megszerzése, és amelynek költségét az állam fizetné helyettük – írja az economx.hu.

Augusztus elején már felkerült a kormány honlapjára a jogosítványszerzés ingyenessé tételéről szóló rendelet, a most beadott végleges javaslatban viszont már a program indítási dátuma, a 2024/2025-ös tanév is szerepel.

A kormány most is ad némi anyagi hozzájárulást a 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzését, 2024 őszétől azonban a vizsgadíjak kivételével szinte teljesen ingyenessé tennék.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×