eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: balatonakali.hu

Eladhatatlannak tűnő hajót árul a Bahart

Az állami tulajdonú balatoni hajózási társaság legalább három éve árulja az Akali nevű vizbuszt. Egyelőre úgy túni, hogy sikertelenül.

A Balatoni Hajózási Zrt. eladásra hirdeti meg a tulajdonát képező Akali motorost - álla Bahart honlapján. Ezek után pontosan megadják, hogy az érdeklődőnek kit érdemes keresni.

Rövid leírást is adnak a vízíjárműről. Eszerint az1959-ben épült Akali vízibusz típusú hajó alsó fedélzetének első és hátsó részében egy-egy zárt, korszerű, kényelmes utasterem található. A hajó felső fedélzete teljesen nyitott. Befogadóképessége: 90 fő.

A hirdetmény aztán a következő mondatokkal folytatódik: "Akali néven 2016 óta szeli a Balaton hullámait, amikor is az addigi Akali néven ismert hajót a Balatoni Hajózási Zrt. eladta a barcsi önkormányzatnak és a Sió-csatornán keresztül leúsztatta a Drávára, ahol bekapcsolódva a turisztikai kínálatba, még hosszú éveken keresztül biztosíthat színvonalas hajózási lehetőséget az utasoknak".

Ezek a mondatok azért érdekesek, mert három évvel ezelőtt több írás jelent meg arról, hogy eladó a hajó.

Egy blogoldal szerzője például 2020-ban az írta, hogy "az igazi az lenne, ha a típus utolsó példánya a Balatonon maradna és valamilyen formában tovább szolgálná az utazóközönséget, emlékeztetve azokra az évtizedekre, amikor ezek a hajók alkották a balatoni flotta gerincét".

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×