eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Panoramic view of summer Budapest at sunset
Nyitókép: Givaga/Getty Images

Szeptember végéig lehet szavazni a budapestiek ötleteire

A legtöbb szavazatot szerző ötleteket 1 milliárd forint összértékben valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat. A Lánchíddal kapcsolatos, Lakógyűlés névre keresztelt szavazáson a kiskorúak is részt vehettek, mégis csak a fővárosiak mintegy 9%-a nyilvánított véleményt - most több budapestire számítanak.

Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint

szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban. A Lánchíddal kapcsolatos, Lakógyűlés névre keresztelt szavazáson csak a fővárosiak mintegy 9%-a nyilvánított véleményt - most több budapestire számítanak.

Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig – írta a hivatal.

Kiemelte: a fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak, és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.

A közösségi költségvetés eddig megvalósult ötletei között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint 90 helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffiti falat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot.

Hamarosan elkészül a rekreációs funkciókkal bővített Szent István park a XIII. kerületben, a Mester utca növénykazettás zöldítése, valamint „új, legális street art akciók” indulnak és dunaparti ülőkockák is épülnek – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal kommünikéjében.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×