eur:
389.97
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Járőröző rendőrautó és katonák a magyar-szerb határon, Ásotthalom térségében 2016. július 5-én. Mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén: azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A kormány újabb kampányt indított a migráció ügyében

Magyarország Kormánya Facebook-oldalán tett közzé egy videót és a hozzá kapcsolódó kérdést.

A felvételeken olyan jelenetek láthatók, amikor illegális bevándorlók erőszakkal akarnak átkelni a magyar határon. A rendőröket dobáló, késekkel hadonászó, vagy éppen gépkarabéllyal felfegyverzett migránsok képeihez ezt a kérdést mellékelte a kormány:

"Miközben Brüsszelben betelepítési kvótát akarnak,

a déli határnál sok migráns fegyverekkel, késekkel felszerelkezve próbál átjutni a határon.

Őket is be kellene fogadnunk?"

Az Európai Unió olyan rendeletet akar elfogadni, amely kötelezően előríná, hogy az egyes tagországoknak hány illegális menekültet kell befogadniuk. Amennyiben ezt valamelyik állam megtagadná, úgy a visszautasított migránsok után fejpénzt kellene fizetnie. Úgy tudni Magyarországnak évente mintegy 8500 migránst kellene befogadnia, vagy ezt fejenként húszezer euró értékben pénzben megváltania.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×