eur:
387.79
usd:
369.91
bux:
55936.95
2023. október 3. kedd Helga
Stumpf István felsőoktatási modellváltás koordinálásáért felelős kormánybiztos, az intézményt fenntartó Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén Sárospatakon 2021. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Stumpf István távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről

A rektorválasztáson a kuratórium nem a szenátus jelöltjét támogatta, ezért mond le posztjáról a kuratórium elnöke.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektorválasztása után úgy döntöttem, hogy 2023. június 20-ával távozom az Alapítvány kuratóriumának elnöki székéből. Az elhatározásra azért jutottam, mert kuratóriumi társaim többségével nem tudtam elfogadtatni álláspontomat" – írta közleményében Stumpf István az egyetem honlapján.

Az intézmény kuratóriumának elnöke döntését azzal indokolta, hogy Fiath Attila személyében új rektort szeretett volna az egyetem élére, mert szerinte a sikeres alapozó munkák után a szőlész-borász terület hangsúlyosabb képviselete vitte volna közelebb az intézményt a céljai felé. Az egyetemi szenátus többsége is a borakadémikus, a Wine Business School kitalálója mellett tette le a voksát, de a kuratórium 3:2 arányban a szenátusi állásfoglalással és a kuratóriumi elnöki előterjesztéssel szemben a megbízott rektor, Horváth Ágnes munkájának folytatására szavazott.

"A szenátusi döntés negligálása olyan ellentéteket szított az Alapítvány kuratóriumán belül, amelynek feloldására nem látok lehetőséget. Ezért a jelzett időpontban – Herbst Árpád kurátortársammal együtt – távozom posztomról" – közölte Stumpf István.

A kuratórium eddigi öt tagja: Stumpf István, Wáberer György, a Tokaj Borvidék és Fejlesztési Tanács elnöke, Sauska Krisztián, a Sauska Borászat alapítója, Molnár Péter, a Patrícius Borház birtokigazgatója, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke és Herbst Árpád, a Budapesti Metropolitan Egyetem alapítója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 3. 08:07
×
×
×
×