eur:
394.95
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Stumpf István felsőoktatási modellváltás koordinálásáért felelős kormánybiztos, az intézményt fenntartó Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén Sárospatakon 2021. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Stumpf István távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről

A rektorválasztáson a kuratórium nem a szenátus jelöltjét támogatta, ezért mond le posztjáról a kuratórium elnöke.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektorválasztása után úgy döntöttem, hogy 2023. június 20-ával távozom az Alapítvány kuratóriumának elnöki székéből. Az elhatározásra azért jutottam, mert kuratóriumi társaim többségével nem tudtam elfogadtatni álláspontomat" – írta közleményében Stumpf István az egyetem honlapján.

Az intézmény kuratóriumának elnöke döntését azzal indokolta, hogy Fiath Attila személyében új rektort szeretett volna az egyetem élére, mert szerinte a sikeres alapozó munkák után a szőlész-borász terület hangsúlyosabb képviselete vitte volna közelebb az intézményt a céljai felé. Az egyetemi szenátus többsége is a borakadémikus, a Wine Business School kitalálója mellett tette le a voksát, de a kuratórium 3:2 arányban a szenátusi állásfoglalással és a kuratóriumi elnöki előterjesztéssel szemben a megbízott rektor, Horváth Ágnes munkájának folytatására szavazott.

"A szenátusi döntés negligálása olyan ellentéteket szított az Alapítvány kuratóriumán belül, amelynek feloldására nem látok lehetőséget. Ezért a jelzett időpontban – Herbst Árpád kurátortársammal együtt – távozom posztomról" – közölte Stumpf István.

A kuratórium eddigi öt tagja: Stumpf István, Wáberer György, a Tokaj Borvidék és Fejlesztési Tanács elnöke, Sauska Krisztián, a Sauska Borászat alapítója, Molnár Péter, a Patrícius Borház birtokigazgatója, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke és Herbst Árpád, a Budapesti Metropolitan Egyetem alapítója.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×